Zkažené potraviny nestojí jenom za bolestmi břicha. Mohou způsobit řadu dalších problémů

Pravděpodobně každý zažil to, že snědl zkaženou potravinu. Ovšem většinou to zjistil až o pár hodin později, kdy se u něj projevily obrovské bolesti břicha. V té chvíli začal přemítat nad tím, co vlastně snědl špatného. Mnohdy za bolestmi stojí kupříkladu zčernalý banán, nahnilé ovoce nebo plíseň ve sklenici s marmeládou nebo jinou dobrotou. Všechny tyto zmíněné potraviny však kromě bolestí břicha mohou způsobit celou spoustu jiných zdravotních komplikací a neduhů.  

Odborníci apelují především na to, aby veškeré potraviny byly skladovány tak, jak skladovány být mají. Přece jenom problémy, které mohou zkažené, shnilé nebo plesnivějící potraviny vyvolat, mohou mít neblahé následky.  

Ať vaše cesta nepovede do nemocnice 

Problémy, za kterými zkažené potraviny stojí, mohou zavést člověka až do nemocnice. Často i se zmiňovanými bolestmi břicha míříme ihned do špitálu, protože se bolesti břicha doprovázené zvracením zkrátka nedají zvládat.  

V nemocnici většinou dochází k vypumpování žaludku, pokud jsou potíže opravdu velice těžké a bolestivé. Jindy však dochází jenom k podání léků na uklidnění.  

Klaďte důraz na správné skladování potravin 

Aby nedocházelo ke zdravotním problémům, aby nedocházelo k bolestem břicha nebo k jiným zdravotním neduhům, klaďte důraz na správné skladování potravin. Pamatujte, že i chvilkové přerušení chlazení může vést k rychlému zkažení potravin.  

Dejte si pozor na správné rozmrazování potravin, také kontrolujte veškeré ovoce a zeleninu, jestli na nich náhodou nesídlí plíseň či jestli nehnijí. Pravidelně kontroluje i marmelády či jiné podobné potraviny. Raději se vše snažte zkonzumovat co nejdříve a zavčasu. 

Zkažené potraviny by se rozhodně neměly konzumovat ani v případě, že je vám jejich vyhození zkrátka líto. Velmi si tím poškodíte své zdraví. 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *